Producties

020e5e85-0bb5-4dbc-b86f-efd869108270.jpg

NRC // 2020

Docu: Ziek Gespierd 

BNNVARA // 2019

Serie: Klimaatverkenners

Instagram staat vol afgetrainde mannen. Fitboys met sixpacks lijken de nieuwe norm. Ook Jorjen Neumann (23) wilde zo’n sixpack, maar het liep mis. Hij kreeg een eetstoornis en is nu al zeven jaar bezig met zijn herstel. Bekijk Jorjens verhaal in de documentaire Ziek Gespierd.

MEDIA:

Men's Health  |  Proud2Bme  |  Linda.nl  | NPO Radio 1 Langs de Lijn | Pakhuis de Zwijger | OP1

 In deze vijfdelige serie bieden Amber Kortzorg en Nina van Hattum feiten over de impact van dagelijkse handelingen op het milieu en geven ze tips om zelf de eerste stappen te zetten naar een duurzamer leven.

MEDIA:

BNNVARA  |  Volkskrant 

NRC // 2018

Docu: Ons Leven Voltooid

NRC // 2019

Serie: In Gesprek 

In de NRC-productie 'In Gesprek' laten we ervaringsdeskundigen aan het woord over maatschappelijke thema's als eenzaamheid en armoede. Ze vertellen ons en elkaar over hun ervaringen en  belevingswereld. 

Beverly (79) en Athol Whiston (80) overleden een jaar geleden in een hotelkamer in Peru. Naast het bed werden euthanatica gevonden. Het stel uit Australië was nog relatief gezond, maar vond het leven ‘voltooid’. Dit is het verhaal van een ouder echtpaar op zoek naar een ‘waardige dood’.

MEDIA: M (KRO-NRCV)

Overige producties

Gaat CO2-heffing het klimaatprobleem oplossen? 05:59
De regering heeft vrijdag het definitieve klimaatakkoord gepresenteerd. Een van de belangrijkste maatregelen is de invoering van een CO2-heffing voor bedrijven. Wat houdt die precies in? En waarom denkt de overheid dat Nederland daardoor de klimaatdoelen van Parijs zal halen?
Geitenwerpen en jakrijden. Dit waren de Wereld Nomaden Spelen  |  05:50
In het Centraal-Aziatische land Kirgizië zijn in september de Wereld Nomaden Spelen gehouden. Hoe gaan de moderne Kirgizische nomaden om met die oude tradities?
Rohingya: Wat doe je als je eigen
land je haat?  |  05:05
De geplande terugkeer van Rohingya uit Bangladesh naar Myanmar is uitgesteld. Wat is de toekomst van een volk dat door hun eigen land wordt gehaat?
Suiker is niet verslavend en tóch
wil je altijd meer |  04:34
De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 25 suikerklontjes per dag. Veel te veel volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Waarom is het zo moeilijk om zoete dingen te weerstaan?
Wordt het tijd voor een grote ruimteschoonmaak?  |  08:42
Oude satellieten, afgedankte raketten en zelfs een tandenborstel: er zweeft een groeiende hoeveelheid troep in een baan om onze aarde. Wordt het niet eens tijd voor een grote schoonmaaksessie?
Waarom vrouwen in reclames nog steeds de
was doen |  05:59
Vrouwen staan achter het aanrecht of zorgen voor de kinderen. En mannen? Die zijn vooral aan het werk. Als je naar reclames kijkt is er sinds de jaren 80 nauwelijks iets veranderd. Hoe kan dat?
Kun je binnenkort aan je ongeboren kind sleutelen?  |  05:00
Een nieuwe technologie stelt ons in staat te knippen in het DNA van embryo’s. Daardoor kunnen we fouten repareren, zoals een erfelijke hartziekte, maar in theorie ook andere dingen aanpassen. Worden er binnenkort alleen nog maar perfecte kinderen geboren?
Waarom de octopus bijna een alien is |  03:41
Om buitenaardse wezens te ontmoeten hoef je niet de ruimte in. Met negen breinen, extreme intelligentie en een bizar bewustzijn is de octopus de alien van de zee. Waarom? Wetenschapsredacteur Lucas Brouwers legt het uit.
Waarom zitten zo slecht voor je is |  02:14
Terwijl je dit leest ben je waarschijnlijk heel ongezond bezig. We zitten gemiddeld 9 uur per dag en dat is riskant. Als je veel zit heb je veertig procent meer kans op een eerdere dood. Maar waarom is zitten zo slecht voor je? Medisch redacteur Wim Köhler legt het in twee minuten uit.
de man die dagelijks fossielen vindt bij de Rotterdamse haven|  03:49
Fossielenzoeker Walter Langendoen vond op het strand van de Maasvlakte onder meer een stuk mensenschedel van 9.600 jaar oud. Maar het trotst is hij op zijn ruim 130 versteende hyenakeutels.
Wie wordt straks de baas op Mars?  |  04:56
Als het aan SpaceX-baas Elon Musk ligt, zet in 2024 de eerste aardbewoner voet op Mars. Hij wil dat binnen vijftig jaar een miljoen mensen op een zelfvoorzienende kolonie op Mars wonen. Maar kunnen we daar gewoon gaan wonen? Wie bepaalt de regels op Mars?
Waarom Google en Facebook je beter kennen dan je beste vriend |  02:06
Zoekmachines en sociale netwerken verzamelen met ongekende precisie informatie over ons gedrag en onze geheimen: van onze politieke voorkeuren tot ons seksleven. Met enge nauwkeurigheid voorspellen onze likes wat voor persoon wij zijn. Hoe kunnen die bedrijven dat weten? Tech-redacteur Wouter van Noort legt het in twee minuten uit.
icons8-circled-play-96.png
icons8-circled-play-96.png