Multimedia

Recensie 'De Klimaatverkenners

2019 | Recensie Volkskrant 

 

De Volkskrant recenseerde de vijfdelige webserie De Klimaatverkenners. Een serie over duurzaamheid die ik samen met Amber Kortzorg heb bedacht, geschreven, geproduceerd en gepresenteerd. 

De meisjes van de Goede Herder

2018 | In stilte werkten duizenden meisjes gedwongen in wasserijen en naaiateliers van kloosters. Het verwoestte hun jeugd.

Voor dit verhaal van Joep Dohmen spraken we drie dames over hun ervaring. We maakten drie audiofragmenten met animatie voor de multimediaproductie.

Een kop-en-kontbotsing heb je zo

2016 | Steeds meer racefietsers krijgen steeds meer ongelukken. „Als het stoplicht op rood staat, maar je kunt je tijd verbeteren – waar ga je dan voor?”

Samen met mijn collega's Mirjam van Zuidam en Jikke Westerink schreef ik een artikel over ongevallen bij wielrenners. 

Born Free: De kinderen van Mandela 

2019 | Multimediale productie over jongeren die geboren werden na de afschaffing van de apartheid in Zuid-Afrika.

 

Wat zijn de dromen van deze born free-generatie, nu iedereen – op papier – gelijke kansen heeft?

Het laatste besluit van Beverly en Athol

2018 | Beverly (79) en Athol Whiston (80) overleden een jaar geleden in een hotelkamer in Peru. Naast het bed werden euthanatica gevonden. Het stel uit Australië was nog relatief gezond, maar vond het leven ‘voltooid’. Dit is het verhaal van een ouder echtpaar op zoek naar een ‘waardige dood’.

Voor deze productie maakte ik een documentaire en video's voor de multimediaproductie. 

‘Dat mis ik nu. Een maatje, een hand, goedemorgen zeggen’

2019 | René van der Waard (67) voelt zich eenzaam sinds de scheiding van zijn tweede vrouw. In dezelfde periode moest hij ook stoppen met zijn bedrijf.

Artikel voor NRC | Foto: Kees de Veen

25 jaar Lowlands

2018 | Het eerste driedaagse kampeerfestival A Campingflight to Lowlands Paradisein 1993 in Biddinghuizen kwam nauwelijks van de grond. Nu viert Lowlands zijn 25ste editie. Hoe een hippie-achtig initiatief uitgroeide tot een baanbrekend popfestival dat de festivalcultuur in Nederland grondig veranderde.

Voor deze multimediaproductie maakte ik video's van lowlandsgangers.